Subsidie Duurzame Inzetbaarheid

50% subsidie op adviseurskosten

Subsidie op Duurzame Inzetbaarheid Medewerkers

Dankzij het Europees Sociaal Fonds (ESF) is het nu mogelijk om jouw bedrijf toekomstgericht te maken en inzetbaarheid van je medewerkers te vergroten. Het ESF draagt namelijk 50% van de adviseurskosten bij in de vorm van subsidie tot een bedrag van maximaal €12.500,-! Onze aanpak past volledig binnen de richtlijnen van het ESF en wij vragen de subsidie vrijblijvend en gratis voor je aan.

Aanvraagtijdvak: 8 t/m 12 april 2019

Interesse? Neem vooraf contact met ons op zodat we in alle rust de mogelijkheden door kunnen spreken en goed voorbereid de aanvraag in kunnen dienen Neem contact op voor een kennismaking 

"Duurzaam inzetbaar zijn werknemers die nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd, competent en productief aan het werk kunnen zijn"
(Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid)

Doelstellingen en thema's

Het ESF heeft de volgende thema's opgesteld:

 • het bevorderen van gezond en veilig werken, waaronder een gezondere leefstijl, het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag in de werksfeer;
 • het bevorderen van een leercultuur voor werkenden, waaronder het erkennen van niet-bedrijfsspecifieke kennis en vaardigheden;
 • het stimuleren van interne mobiliteit van werkenden, het anticiperen op individuele ambities en ontwikkelmogelijkheden en het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap;
 • of het bevorderen van een flexibele werkcultuur, waaronder het invoeren van flexibel arbeidstijdenmanagement.

Deze thema's zijn heel breed, wat betekend dit nou eigenlijk precies voor jouw bedrijf? Daarom hebben wij de thema's vertaald naar een aantal voorbeeld doelstellingen:

 • Werkstress verminderen door het opbouwen van beheersbare processen en een duidelijk continu verbeter systeem
 • Continu verbeteren van proces en mens; verhogen van ondernemerschap en leercultuur
 • Het verbeteren van een veilige werkomgeving
 • Implementeren en omgaan met moderne technieken zoals zakelijke apps, een online sociale omgeving of een interactief kwaliteitshandboek
 • Meer doen met dezelfde mensen; verhogen van flexibele werkcultuur en interne mobiliteit
 • Verhoog ondernemerschap van je werknemers met zelfsturende teams
 • Inzicht krijgen in de huidige stand van zaken op het gebied van duurzame inzetbaarheid

Benieuwd of jouw doelstelling ook in aanmerking komt voor subsidie? Neem contact met ons op en wij zoeken het graag voor je uit!

Onze aanpak

Wij zorgen voor blijvende groei en betrokkenheid! Om dit te bereiken werken wij met een vaste aanpak:

1.) Kennismaking en definiëren van doelstellingen en thema('s)
Een kennismaking vinden wij heel belangrijk. Wij werken veel vanuit een 'klik', we lopen graag samen dezelfde race.

2.) Indienen aanvraag
De aanvraag dienen wij geheel vrijblijvend en gratis is. De vorige 3 tijdsvakken hebben wij 100% succes gehad met onze aanvragen.

3.) Quick Scan
Om een gedegen implementatieplan op te stellen voeren wij een Quick Scan uit waarbij wij onze drie pijlers belichten; Strategie & Structuur; Bedrijfscultuur; Borging. Door alle pijlers te belichten kunnen wij een plan van kop tot staart opstellen. Van visie tot borging, van structuur tot ondersteuning en van eenzame wens tot gezamenlijke betrokkenheid en groei.

4.) Implementatieplan
Vanuit de Quick Scan gaan we gezamenlijk een implementatieplan opstellen. Hier eindigen veel adviestrajecten maar voor ons begint het hier pas echt.

5.) Begeleiding bij implementatie
Het grootste deel van het project zal besteed worden aan de begeleiding. Bij grotere projecten kan hiervoor een pilot opgesteld worden.

6.) Opstellen eindverslag en verzorging einddeclaratie
Niet alleen de aanvraag verzorgen wij gratis maar ook bij de afronding word je volledig ontzorgd.

Meer weten of aanvraag indienen?

Wij informeren je graag over de mogelijkheden van de subsidie en wat dit voor jou en je bedrijf kan betekenen. Neem contact op via info@lennyadvies.nl of bel 055 20 32 086 voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Heb je niet veel tijd meer voor een afspraak voorafgaand aan het aanvraagtijdvak? Wij kunnen deze dienst ook telefonisch of per skype regelen!